header

Dynamisch bestuur met ambitie

De Leisure World Kerstloop Dronten is met de 28e editie in zicht inmiddels een bekend verschijnsel in het centrum. Traditioneel wordt op de laatste zaterdag voor kerst een halve marathon door wedstrijdlopers uit het hele land afgewerkt. Ook weten honderden recreanten de wat kortere afstanden te waarderen. Kinderen kunnen er een 1km wedstrijd lopen. Zodoende is Dronten 17 december wederom decor van ruim 2000 hardlopers en 150 vrijwilligers, aangestuurd door het Kerstloopbestuur. Dit alles onder de vlag van de lokale atletiekvereniging Flevo Delta. De inschrijving via internet is gestart en open tot half december. Maakt u hier gebruik van, dan vindt u zelfs uw naam op het startnummer, één van de vele nieuwtjes dit jaar, naast de vernieuwde flyer. Tevens kunt u wederom de unieke medaille meebstellen. 

Regelmatig vindt er een bestuurswissel plaats en maken oudgedienden plaats voor nieuwe en enthousiaste mensen met een frisse blik. Oud bestuursleden Adriaan Sparreboom, penningmeester, en Karin Bergmans, vrijwilligers-coördinator, zijn nog steeds achter de schermen als vrijwilliger actief, als 'race-director' resp. pr-coördinator. Karin beheert dan ook al jaren de 'social-media-accounts' van de Kerstloop en schrijft nog geregeld persberichten. Adriaan onderhoudt nog altijd het contact met de Nederlandse en buitenlandse atleten en hun managers. Zo blijft er 'know-how' aanwezig voor een gedegen evenement. Iets wat ook alle sponsoren prima op waarde weten te schatten.

Vernieuwingen

De dynamiek zit hem niet alleen in de wisseling van samenstelling van het bestuur. Vorig jaar maakte het bestuur al een start met de ontwikkeling van een lange termijn visie. De ambitie is groot. De visie ontwikkeling is nog niet concreet afgerond, maar er zijn nu al een aantal zichtbare wijzigingen doorgevoerd. Meer informatie hierover vindt u op een later tijdstip op deze website en in de nieuwsbrief. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het prijzenschema en de categorie-indeling. Een andere vernieuwing is, dat er een meer persoonlijke benadering van de deelnemer komt. En er zullen zeker nog meer zaken onder de loep genomen worden, om te zien of het evenement nog meer glans kan krijgen en aansluit bij het credo: "persoonlijk, met plezier en prestatie".

seo
своими руками