header

Jagen op wedstrijdrecord

161214De vergunning is binnen, 200 pakketten van Formido voor vrijwilligers en sponsoren staan klaar. Solcon heeft gratis wifi rondom start/finish en shirts voor de lopers geregeld. De laatste puntjes worden nog snel op de i gezet. Het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden. Kortom, de organisatie is er klaar voor. Aanstaande zaterdag 20 december vind de 26e Leisure World Kerstloop in Dronten plaats. 2500 hardlopers uit heel Nederland worden verwacht op deze inmiddels traditionele loop op de laatste zaterdag voor kerst. Ook is de organisatie er in geslaagd Nederlandse en Belgische topatleten te contracteren, naast een aantal internationale toppers. Zij zullen uitkomen op de halve marathon, de officiële wedstrijdafstand, onder leiding van de AtletiekUnie.


De racedirector heeft een spannend atletenveld weten te creëren. Een aanval op het wedstrijdrecord van 1 uur en 2 minuten op de 21,1 km uit 2000 is daarbij niet ondenkbaar. Zo is er de Nederlandse kampioen op de marathon, Paul Zwama, die het op zal moeten nemen tegen Adriaan Fransen. Deze laatste komt mee als haas van Lucy Macharia, winnares van vorig jaar. Deze titelverdedigster ziet de Eindhovense Kim Dillen tegenover zich, die vorig jaar haar pr liep in de kerstloop. De Nederlandse heren zullen strijden tegen 4 Belgen en 4 Afrikanen, waaronder de winnaar van de Montferlandrun en de wereldkampioen moutainrunning. Zij vliegen speciaal voor de kerstloop naar Dronten!


Een nieuwe speaker, Jan de Bekker, zal de wedstrijd van commentaar voorzien. Univé levert een evenements-geluidswagen en het Dronter AVPRO zal het geluid verder verzorgen. Dit jaar zal het een auto van Autoschade Dronten zijn, die voor de eerste heer rijdt. Op deze auto wordt een wedstrijdklok gezet en in de auto neemt naast een chauffeur en iemand van de organisatie, ook een scheidsrechter plaats, om het parcours te controleren.

Donaties van bedrijven, scholen en atleten voor het goede doel van de kerstloop; de Edwin van der Sar Foundation, lopen al weer aardig op. Om 12.45 zal samen met het FlevoPost Running Team een cheque overhandigd worden, wellicht aan niemand minder dan Edwin van der Sar zelf, die dan ook de startschoten voor zijn rekening zal nemen. Samen is er voor gekozen om met een partner van de Foundation, InteraktContour, het aangepaste zwemmen in Flevoland meerdere jaren te financieren en promoten. Tientallen mensen met niet aangeboren hersenletsel krijgen straks dankzij de kerstloop wekenlang deskundige begeleiding, in een passend bad met alle faciliteiten. Dat steuntje in de rug is voor veel mensen net de terugweg naar een zelfstandiger leven!

De voor-inschrijving sluit woensdag 17 december om middernacht. Na-inschrijven kan nog wel op de dag zelf vanaf 10.30 in het Almere College, nabij start/finish.

seo
своими руками