header

25e Houtwijk Kerstloop beleeft mooie jubileum editie

start2013Afgelopen zaterdag werd op de kortste dag van het jaar in Dronten de 25e Houtwijk Kerstloop gehouden. Het evenement kende een record aantal deelnemers met 2300 inschrijvers. Ook op andere punten verliep de dag feestelijk. Werd 's morgens racedirector en mede-oprichter Adriaan Sparreboom nog door de burgemeester gedecoreerd als lid in de Orde van Oranje Nassau, 's middags werd er een prachtig bedrag voor het goede doel bekend gemaakt. Dit jaar was dat ALS en menigeen kon daar warm voor lopen. Ineke Zaal nam namens de Stichting ALS de vele cheques in ontvangst met een totaal bedrag van meer dan 14.000 euro.
 

Winnaars
De wedstrijd verliep voorspoedig, maar de flinke wind speelde de meeste deelnemers toch wat parten. Een parcoursrecord zat er dan helaas ook niet in.

Winnaar was Soyekwo Kibet uit Oeganda in 1:03:45. Tweede werd Tsegasew Kibret uit Ethiopië in 1:05:13. De derde plaats was voor de Keniaan Emmanuel Ngetich. Bij de dames ging zoals verwacht de overwinning naar de Keniaanse Lucy Macharia, zij liep een mooie 1:13:31 maar ook zij liep daarmee de bonus voor het parcoursrecord mis. Een grote verrassing was de prestatie van Kim Dillen, deze talentvolle atlete van Eindhoven Atletiek werd tweede in een prachtig persoonlijk record van 1:14:15!

De dag werd opgeluisterd met muziek op en rondom het parcours, wat door vele lopers erg werd gewaardeerd. Voor de jongere deelnemers aan de VSO Mini Kerstloop van 1 km was er een heuse ballonnen-kerstman aanwezig.

Finish
Aan de finish kregen de deelnemers naast sportdrank en het voor Dronten gebruikelijke bekertje warme bouillon, dit jaar ook een unieke medaille. De prijsuitreiking werd mede verzorgd door wethouder Engelvaart, die Sparreboom en de Kwaadsteniet als mannen van het eerste uur, ook nog even in het zonnetje zette op de verder wat regenachtige dag. De organisatie bedankt namens de atleten graag alle sponsoren en vrijwilligers die de dag mede mogelijk hebben gemaakt. Na de evaluatie nemen zij een paar maanden rust om dan te beginnen aan de 26e editie op 20 december 2014, graag tot dan!

seo
своими руками