header


Warning: getimagesize(http://houtwijkkerstloop.solcon.nl/images/kerstloop/fotoalbum/achterdefinish/095achterdefinishlijn.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /usr/home/lsw_data_ws_dro/kerstloop/www.kerstloopdronten.nl/www/plugins/content/fb_tw_plus1/fb_tw_plus1.php on line 1527

Tevreden loper Gerrit Zwep als boegbeeld

Op de posters en flyers van de 27e Leisure World Kerstloop Dronten, welke plaats vindt op 19 december 2015, staat pontificaal een zeer tevreden deelnemer van de laatste editie. Hij straalt een grote vriendelijkheid uit en is zo te zien gelukkig met zijn deelname. Voor het bestuur van het evenement reden om deze hardloper uit te kiezen en frontaal op de flyer te plaatsen. Natuurlijk kwam toen de nieuwsgierigheid naar de persoon zelf en werd hij opgezocht. Het is Gerrit Zwep uit Dronten, een gedreven hardloper; het riekt zelfs naar verslaving. Helaas is hij (nog) geen lid van AV Flevo Delta.

“Ik ben een hardloper die gemiddeld zo'n 40 a 50 kilometer per week loopt. De passie voor het hardlopen is ontstaan na mijn actieve loopbaan als voetballer. Ik liep vroeger ook wel eens mijn rondjes, maar nooit van harte. Doordat ik via mijn werk en collega's steeds vaker met hardlopen in aanraking kwam, ben ik steeds actiever geworden in deze sport. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een halve marathon (21,1 km, red.) te lopen met een daarbij voor mij passende tijd. Ik zoek daarbij altijd de grens op. Het leuke van hardlopen is ook om met duizenden andere fanatieke beoefenaars in een andere omgeving een wedstrijd te beleven. Ik heb er inmiddels al tientallen opzitten en zelfs een hele marathon! Deze heb ik vorig jaar gelopen in Amsterdam en dat was een geweldige ervaring, aangezien zo'n afstand heel veel arbeid en intensiteit van je lichaam verlangt. Ik heb dan ook behoorlijk mijn reserves aangeboord die dag en flink afgezien, ondanks alle kilometers trainingsarbeid voorafgaand aan deze 42,2 km.

Het leuke van de kerstloop is, dat je lopers bij eerdere wedstrijden al spreekt over de 'Kerstloop Dronten', en dat ze die graag weer komen lopen. Inmiddels is het ook al een behoorlijke traditie voor mezelf aan het worden in december. Ik kijk er dan ook elk jaar weer naar uit, om het loopjaar te eindigen met een scherpe tijd en hopelijk een pr.  Een buitenlandse wedstrijd kan ik ook iedereen aanraden. Zelf heb ik in februari 2013 de halve marathon van Barcelona gelopen en dit was een onvergetelijk evenement, waarbij je dwars door de straten van deze adembenemende stad loopt. Maar lopen in je eigen dorp blijft toch ook altijd nog heel speciaal."

seo
своими руками