header

Vijfvoudig winnaar Van Damme opnieuw naar Kerstloop Dronten

Op zaterdag 19 december gaat in het centrum van Dronten, Flevoland, alweer de 27e editie van de Leisure World Kerstloop van start. De organisatie maakt zich klaar om tegen de 2500 atleten uit heel Nederland te ontvangen. De racedirector is achter de schermen druk doende om een mooi atletenveld te realiseren voor dit autovrije, snelle en vlakke parcours. Voor recreanten zijn er afstanden van 5, 10 en 21,1 km. De officiële AU wedstrijd gaat over de afstand van de halve marathon en bestaat uit 2 ronden. Het parcours is recentelijk weer gecertificeerd en ligt er goed bij.

Na afloop vindt er in de aula van het Almere College (plaatselijke middelbare school, red.) traditiegetrouw weer de prijsuitreiking plaats. Nu vindt de organisatie het jammer dat niet altijd alle prijzen afgehaald worden. Soms zijn er masters die niet meer rekenen op een 5e prijs bijvoorbeeld. Daarom wordt dit jaar duidelijker gecommuniceerd voor wat betreft de hoeveelheid prijzen. Het bestuur van het evenement hoopt hiermee teleurstelling te voorkomen en ziet graag een vol podium tegemoet!

Er zijn namelijk geldprijzen voor de eerste 10 heren, 5 stuks voor de heren 40+, 3 voor heren 50+ en zelfs nog voor de eerste 3 heren 60+. Voor de eerste 7 dames zijn er uiteraard ook geldprijzen, 5 stuks voor de dames 40+ en nog eens voor de eerste 3 dames 50+. Voor de toppers is er een bonus voor het wedstrijdrecord en er zijn prijzen voor de beste BeNeLux lopers.

De racedirector tenslotte, is verheugd nu al te kunnen melden dat Jeroen ten Damme, vijfvoudig winnaar, wederom naar Dronten komt , hij start in de categorie 40+. Het streven is tevens dat topatleten een aanval gaan doen op het wedstrijdrecord 1.02.14 uit 2000. Ook bij de vrouwen is dit het uitgangspunt, hoewel hier de tijd met 1.10.44 erg scherp staat. Irma Heeren liep dit record in 1998 en was toen wereldtop.

Inschrijven kan via kerstloopdronten.nl en inschrijven.nl tot en met 16 december en op de dag zelf nog op locatie tot een half uur voor de start.

Bron: Losse Veter

 

 

seo
своими руками