header

Leisure World Kerstloop in Dronten op 20 december met Edwin van der Sar

De Leisure World Kerstloop wordt dit jaar in Dronten gelopen op 20 december en Edwin van der Sar zal waarschijnlijk het startschot geven.
Vorig jaar deden er ruim 2400 deelnemers mee aan het sportieve evenement. Het startschot werd gegeven door de burgemeester van Dronten, Aad de Jonge. Dit jaar is een deels vernieuwd bestuur al geruime tijd aan de slag voor de 26e editie, onder een licht gewijzigde naam. Tegenwoordig heet het grootste sportevenement van Flevoland de Leisure World Kerstloop Dronten. De opzet van de wedstrijd is echter dezelfde gebleven. Het gaat over een door de AtletiekUnie goedgekeurd parcours van exact 21,1 km. Deze halve marathon is de hoofd-afstand. Daarnaast kunnen volwassen deelnemers als recreant ook kiezen voor de Solcon 10 km of de JoNa 5 km.

Mini Kerstloop
Voor de basisschoolkinderen is er een VSO Mini Kerstloop over 1 km, met voor alle kinderen tot en met 12 jaar een medaille. Onder de 1-km-winnaars zijn er bekers te verdelen over maar liefst 4 leeftijds-categoriën, jongens en meiden apart. De lokale buurtsportcoaches organiseren hiervoor op woensdagmiddag 10 december een speciale open training, een zogenaamde clinic, de toegang tot de atletiekbaan van Dronten is dan gratis.

Edwin van der Sar Foundation
Dit jaar heeft de kerstloop gekozen voor steun aan de Edwin van der Sar Foundation. Deze stichting zet zich in voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Door die groep meer beweging en sportactiviteiten aan te kunnen bieden, wordt het herstel aanzienlijk verbeterd. Bij dit initiatief van de kerstloop sluiten naast atleten inmiddels ook scholen en bedrijven uit de omgeving aan met atletenteams en op de kerstloop gerichte acties. Uiteraard is Edwin van der Sar daar heel content mee, hij hoopt dan ook in de gelegenheid te zijn om op zaterdag 20 december zélf de naar schatting 2500 deelnemers om 13.00 weg te kunnen schieten, een waardig opvolger van onze eigen burgervader.

Artikel: Krant van Flevoland

seo
своими руками